Nabízíme Vám hovězí maso špičkové kvality ze speciálního masného plemene Piemontese, které pro své vynikající kulinářské vlastnosti masa doporučují ti nejlepší šéfkuchaři na celém světě. I Vy tak máte možnost ochutnat italskou národní pochoutku. Maso tohoto plemene vyniká křehkostí, snadnou a rychlou kuchyňskou úpravou a je velmi jemné s minimálním obsahem tuku.
Chovatelem zvířat a dodavatelem masa je Zemědělské družstvo "Agroholding" se sídlem v Bernarticích, které je nositelem "Pečeti zdraví z jesenických hor".
Zvířata jsou chována způsobem,který má velký vliv na kvalitu masa. Jsou porážena pouze mladá zvířata a maso je pečlivě vychlazeno, aby proběhlo řádné zrání při optimální teplotě.
Takto ošetřené maso je předloženo zákazníkovi ke konzumaci. Je možno je zakoupit bourané, nebo jako speciální hovězí balíček o celkové váze cca 5kg, kde je poměr 2kg zadního masa, 2kg předního masa a 1kg masa polévkového.
Vážený spotřebiteli,
na Tvůj stůl se dostává balíček hovězího masa špičkové kvality. Toto maso pochází ze zvířete speciálního masného plemene PIEMONT.
Toto zvíře bylo šetrně poraženo ve váze 700 kg a po vychlazení a vyzrání byl zabalen balíček, který Ti předkládáme.
Jsou v něm poměrně zastoupeny jednotlivé druhy masa (maso zadní-kýta, roštěnec, maso přední, maso gulášové a polévkové – žebro s kostí).
Maso v tomto balíčku je velmi jemné s minimálním obsahem tuku.
Při úpravě se snažte co nejméně porušit jeho strukturu, aby nedošlo k úniku šťávy a aby maso nebylo suché a mohly vyniknout jeho chuťové vlastnosti. Doba přípravy je cca poloviční oproti „klasickému“ hovězímu masu.
Maso je vhodné skladovat při teplotě 2-3 stupňů až 3 týdny od balení, kdy optimálně dozrává. Je možné jej mrazit.
Maso je z chovu prostého BSE.